Categorieën

fabelab

Een fabelachtig laboratorium - daar komt de naam Fabelab vandaan. Kinderen worden gestimuleerd te ontdekken, te fantaseren en te onderzoeken. Niet alles is wat het op het eerste oogopslag lijkt en er zijn verschillende mogelijkheden om producten te gebruiken en te interpreteren.

De Oostenrijkse Michaela Weisskirchner-Barfod combineert Scandinavische design invloeden met  een achtergrond in architectuur en scenografie. Dankzij haar 2 dochtertjes doet ze dagelijks nieuwe inspiratie op voor speelgoed of voor artikelen voor alledaags gebruik. Samen met Paola Grimalt, voornamelijk verantwoordelijk voor het productie proces, brengt ze al sinds 2013 haar creaties op de markt.

Verbeeldingskracht

Het uitgangspunt van Fabelab is dat kinderen de toekomst zijn, en wij zijn degenen die ze op dit moment voorbereiden op die toekomst. Daarom is het belangrijk dat we het goede voorbeeld geven door ze te omringen met aantrekkelijke producten die van goede kwaliteit zijn en die op een eerlijke manier gefabriceerd worden. De producten zijn geïnspireerd door verschillende culturen, waardoor kinderen leren open te staan voor wat misschien op eerste gezicht vreemd of onbekend uitziet. Hun verbeeldingskracht wordt geprikkeld door het gebruik van aantrekkelijke kleuren, ongebruikelijke toepassingen en geometrische patronen.

Ethisch verantwoord

Alle stoffen producten worden in India gemaakt van organisch katoen in een GOTSgecertificeerd bedrijf. Accessoires zoals slingers en maskers worden gemaakt van de overblijfselen van de productie lijn zodat er geen materiaal verloren gaat.

Duurzaamheid wordt ook gewaarborgd door diverse toepassingen van de artikelen - ze groeien met de kinderen mee.

 

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2015 - 2020 Mink & Moon | sitemap | rss